VW Touran: "Side Assist"

 

Vă păzeşte spatele.

Singur sau cu toată familia: "Side Assist", asistentul opţional pentru menţinerea benzii de rulare, vă ajută, în limitele capacităţii sistemului, la schimbarea benzii de rulare pe şoselele cu mai multe benzi. Sistemul se activează de la o viteză de deplasare de 30 km/h şi monitorizează traficul din spate cu ajutorul unor senzori radar. Dacă, atunci când se intenţionează schimbarea benzii, în zona care nu este vizibilă pentru şofer se deplasează un vehicul detectat de sistemul radar, sau, dacă din spate se apropie rapid un vehicul, atunci sistemul avertizează optic şoferul cu ajutorul unui indicator din oglinda exterioară.

Senzorii îndeplinesc de asemenea încă un rol util pentru asistentul pentru ieşirea de pe locurile de parcare. Când doriţi să ieşiţi cu spatele de pe un loc de parcare ce nu vă oferă o bună vizibilitate, sistemul poate identifica vehiculele care se apropie pe o anumită rază şi vă poate avertiza cu un semnal sonor. În cazuri urgente, sistemul poate chiar frâna, în cadrul anumitor limite ale sistemului, contribuind astfel, în mod ideal, la evitarea unei coliziuni sau la reducerea gravităţii unui impact.

*Vă rugăm să aveți în vedere că toate sistemele acționează în anumite limite tehnice și că în continuare se impune ca șoferul să conducă preventiv și cu precauție.

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noul Touran O nouă dimensiune, pe măsura oricărei provocări.