VW Touran: ACC şi Front Assist

 

Cu senzorii radar din partea din faţă a mașinii, sistemul scanează zona dinaintea automobilului dumneavoastră, în anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului. În cazul în care distanţa faţă de cel din față o permite, sistemul de asistenţă accelerează la viteza maximă selectată şi adaptează automat viteza imediat ce distanţa minimă faţă de vehiculul din faţă, pe care dumneavoastră aţi selectat-o, nu mai este respectată. Asistentul de reglare automată a distanței ACC poate fi activat la viteze între 30 km/h şi 160 km/h şi în combinaţie cu transmisia automată DSG cu două ambreiaje, poate încetini maşina chiar şi până la oprire. Apoi poate, într-un anumit termen, chiar să pornească din nou maşina de pe loc; un mare avantaj mai ales în traficul aglomerat, cu multe opriri şi porniri de pe loc.

Când senzorii detectează o distanţă critică faţă de vehiculul care se deplasează în faţă, se activează sistemul de monitorizare a vecinătăţii "Front Assist" (dotare standard începând cu linia de echipare Comfortline): acesta vă poate ajuta, în anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului, să evitaţi coliziunile sau să reduceţi gravitatea acestora. "Front Assist" vă avertizează acustic şi vizual, pregătind în acelaşi timp şi sistemul de frânare al modelului Touran pentru o frânare de urgenţă. În cazul în care şoferul frânează prea slab, sistemul de asistență sporeşte automat puterea de frânare. În cazul în care şoferul nu reacţionează deloc, sistemul iniţiază o frânare parţială automată.

*Vă rugăm să aveți în vedere că toate sistemele acționează în anumite limite tehnice și că în continuare se impune ca șoferul să conducă preventiv și cu precauție.

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noul Touran O nouă dimensiune, pe măsura oricărei provocări.