NEDC şi WLTP.

Noua procedură de testare a modificat ciclul de conducere şi are specificaţii de testare mai stricte. Acestea includ o durată mai lungă de testare, precum şi o viteză maximă mai mare. Noile modificări dintr-o privire:

Măsurătorile se fac în patru intervale de viteză, pe un banc de testare dinamometric cu rulouri, după pornirea la rece: până la 60, până la 80, până la 100 şi peste 130 km/h. Autovehiculul accelerează şi frânează în mod repetat în cadrul acestor faze. Astfel, viteza maximă este cu 10 km/h mai mare decât la NEDC. În plus, viteza medie, de aproximativ 47 km/h este, de asemenea, mai mare (anterior aprox. 33 km/h). Pentru camera de testare este prevăzută o temperatură de 23°C. Anterior, NEDC impunea 20-30° C. Întregul ciclu de conducere WLTP durează aproximativ 30 de minute. În schimb, NEDC dura doar 20 de minute. Distanţa a crescut mai mult decât de două ori, de la 11 kilometri la 23 de kilometri. Spre deosebire de NEDC, WLTP are în vedere dotări opţionale specifice şi modul în care acestea influenţează masa, caracteristicile aerodinamice şi consumul de energie (în modul standby). Dotările opţionale care consumă energie, precum sistemul de aer condiţionat şi încălzirea nu sunt activate în timpul procedurii de testare.

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noile standarde pentru valorile de consum.