Motive temeinice pentru WLTP.

Consumul unui autovehicul poate diferi de specificaţiile procedurilor. De aceea, au fost mereu criticate rezultatele măsurate în ciclul NEDC, considerându-se vă aceste valori nu sunt de încredere. Aceasta se datorează faptului că valoarea consumului real depinde în foarte mare măsură de modul în care conduce fiecare, precum şi de dotările autovehiculului. De exemplu, apar diferenţe dacă un autovehicul este utilizat cu precădere în oraş, pe drumuri de ţară sau pe autostradă. Pentru a lua în considerare aceste diferenţe, cadrul teoretic al ciclului NEDC a fost revizuit, pentru a reflecta un profil de conducere mai dinamic. În baza statisticilor şi a analizării profilurilor medii de utilizare, acest profil prezintă un nivel mai ridicat de acceleraţie, o viteză medie mai mare şi o viteză maximă mai ridicată. În locul combinării condusului simulat în condiţii urbane şi extra-urbane, autovehiculul este acum testat pe patru intervale diferite de viteză.

Valorile consumului şi emisiilor măsurate conform WLTP trebuie specificate pentru toate modelele noi, lansate începând cu 1 septembrie 2017. Este valabil în Europa şi în multe alte ţări la nivel mondial.

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noile standarde pentru valorile de consum.