Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Încărcarea

Cum se încarcă un autovehicul electric? Este mai uşor decât aţi putea crede. Aici vedeţi pe scurt cum funcţionează.

1. Ce trebuie să ştiu?

Puteţi încărca automobilul electric când sunteţi la drum, sau de acasă, folosind o priză obişnuită din comerţ, corespunzător instalată sau un Wallbox. Nu contează dacă plouă sau ninge: bateria şi întregul sistem electronic sunt protejate Îmbinarea cu ştecherul este atât de etanșă, că apa nu poate pătrunde. 

Şi pentru acasă: Cablul de alimentare pentru acasă este inclus gratuit în echiparea standard a fiecărui autovehicul electric Volkswagen. Astfel puteţi încărca maşina de la orice priză care funcţionează corect şi este instalată corespunzător.

Încărcare optimă: Volkswagen utilizează tehnologia litiu-ion consacrată. Componentele de calitate asigură fiabilitatea excelentă şi uzuri cât mai reduse. Astfel, Volkswagen vă oferă o garanţie specifică pentru bateria automobilului dumneavoastră electric. Detalii găsiţi în descrierea condiţiilor de garanţie. Sau garanţia este valabilă până la 160.000 de kilometri, în funcţie de situaţia care intervine mai întâi. În acest timp, bateria poate fi încărcată de mii de ori.

2. Cum pot încărca maşina? Să încărcaţi un automobil este aproape la fel de simplu ca alimentarea cu benzină sau motorină. Există mai multe variante, fiecare oferind anumite avantaje.

Încărcarea de la priză

Staţia de alimentare de acasă: puteţi încărca autovehiculele electrice de la prizele normale, în stare tehnică perfectă şi instalate corespunzător. La fel ca la smartphone, trebuie să introduceţi cablul în priză şi celălalt capăt în doza pentru încărcare a automobilului. Încuiaţi mașina cu cheia şi va începe încărcarea. De exemplu, puteţi să conectaţi maşina pe timpul nopţii, pentru a beneficia şi de anumite tarife mai avantajoase şi pentru a putea pleca dimineaţa cu bateria complet încărcată. 

Încărcarea de la priză (2,3 kWh):
e-up!1: 10 h    e-Golf2: 17 h 00 min    Golf GTE3: 3 h 45 min    Passat GTE4: 4 h 20 min

Încărcarea cu Wallbox

Priza de înaltă performanţă pentru acasă: dispozitivul Wallbox oferă capacitatea maximă de încărcare a autovehiculului. De asemenea, procesul devine deosebit de confortabil: extrageţi ştecherul, introduceţi-l, încuiaţi maşina - gata. Lumina verde din partea stângă de sus semnalează încărcarea. Dispozitivul Wallbox poate fi instalat la cerere şi contra-cost, de către partenerul nostru The Mobility House. Curentul provine din reţeaua casnică şi va fi facturat în modul uzual, de către furnizorul dumneavoastră de energie electrică. 

Încărcarea de la Wallbox (11 kW):
e-up!1: 6 h 12 min*    e-Golf2: 5 h 20 min*    Golf GTE3: 2 h 25 min*    Passat GTE4: 2 h 45 min*

* Durata de încărcare cu AC-Wallbox (11 kW) de la 0% la 100% SoC (State of Charge / nivel încărcare baterie)

 

Încărcarea de la staţia de alimentare în curent alternativ

O mică împrospătare pentru automobilul dumneavoastră: vă puteţi încărca maşina electrică de la staţiile publice de alimentare, a căror număr creşte continuu. Cu cardul Charge&Fuel şi aplicaţia Charge & Fuel App, oferite de Volkswagen, puteţi plăti fără numerar la cele mai multe dintre aceste staţii de alimentare din Germania şi nu aveţi nevoie nici de programare. Veţi primi doar ulterior factura. Pentru staţiile publice de alimentare în curent alternativ există un cablu special, pe care îl puteţi comanda separat, odată cu maşina. Şi în acest caz: încuind maşina se va bloca şi cablul de alimentare, astfel încât nimeni să nu poată întrerupe alimentarea când dumneavoastră nu sunteţi de faţă. 

e-up!1: 6 h 12 min    e-Golf2: 5 h 20 min    Golf GTE3: 2 h 25 min    Passat GTE4: 2 h 45 min

Încărcarea de la staţia de alimentare în curent continuu

Turbo-alimentare:  aşa-numitele staţii de alimentare CSS (abrevierea pentru: Combined Charging System - sistem combinat de încărcare) vă permit să alimentaţi în curent continuu. Deoarece curentul continuu permite intensităţi mai ridicate ale curentului, acumulatorul va fi încărcat mult mai rapid. Pentru utilizarea acestor staţii de alimentare, modelele e-up! şi e-Golf sunt disponibile opţional cu o doză CCS specială. Şi în acest caz, puteţi utiliza la numeroase staţii cardul Charge&Fuel şi aplicaţia Charge & Fuel App oferite de Volkswagen.

e-up!1: 56 min (80%)  e-Golf2: 45 min (80%)

3. Cum comunică automobilul meu cu mine?

Nivelul de încărcare şi autonomia

Nivelul de încărcare şi autonomia sunt afişate clar în toate automobilele electrice Volkswagen, chiar în mai multe locuri. La e-up! (Consum energie electrică în kWh/100 km: 11,7; Emisii de CO₂ în g/km: 0; Clasa de eficienţă: A+*) şi la e-Golf (consum energie electrică în kWh/100 km: mixt 12,7; emisii de CO₂ mixt, g/km: 0; Clasa de eficienţă: A+*), afişarea se face, de exemplu, pe panoul de instrumente şi pe ecranul sistemului de navigaţie, respectiv maps + more. Cu aplicaţia Car-Net e-Remote, puteţi urmări toate informaţiile importante, chiar şi atunci când nu vă aflaţi în maşină..