Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă
Service autorizat

Românii pot comanda de azi noul Passat. Ce noutăți oferă acest model?

02.08.2019

Românii pot comanda de azi noul Passat. Ce noutăți oferă acest model?

 

→  Passat va fi primul Volkswagen care se va putea deplasa parțial asistat la viteze de până la 210 km/h

→  Modelul va fi primul automobil al mărcii cu volan capacitiv multifuncțional

→  Mașina poate fi mereu online  datorită sistemului de infotainment MIB3 cu SIM integrat

→  Accesul în mașină se poate face și prin intermediul telefonului mobil

→  Prețul de pornire este de 19.327 euro + TVA pentru echiparea standard cu motor de 1,5 litri și putere de 150 CP

București, 2 august 2019 - Românii pot comanda noul Passat la toți distribuitorii mărcii Volkswagen din țară. Mașina va fi lansată oficial în Germania, în luna septembrie cu versiuni berlină și break. Modelul aduce pe piață actualizări tehnice majore care includ ultimele inovații ale mărcii.

Liniile de echipare vor fi cele clasice, respectiv Trendline, Comfortline și Highline. Pentru caroseria tip Variant (break) va exista și echiparea Alltrack. Caroseria Limousine (berlină) beneficiază și de o variantă GTE.

Volkswagen a pregătit pentru lansare 2.000 de exemplare într-o ediție specială, Passat R-Line Edition, cu motoare puternice (176 kW TDI sau 200 kW TSI), tracțiune integrală (4MOTION) și noul sistem de asistență Travel Assist.

Noul Passat va fi prezentat oficial în luna septembrie

Cea mai avansată versiune IQ.DRIVE

Funcția "Travel Assist", aflată în premieră în dotarea Passat, oferă un plus de siguranță.  Modelul este primul Volkswagen care permite condusul parțial automatizat la viteze de până la 210 km/h datorită celei mai avansate versiuni a sistemului IQ.DRIVE.

Volanul simte atingerea șoferului

Noul Passat va fi și primul model Volkswagen cu volan capacitiv multifuncțional. Volanul "simte" atingerea șoferului și devine interfață interactivă pentru funcții tactile și sisteme ca Travel Assist.

"Emergency Steering Assist" este o altă funcție din dotarea Passat care aduce un plus la capitolul siguranță, permițând frânarea bruscă în situații de urgență, atunci când șoferul nu reacționează.

Passat va fi, de asemenea, al doilea model Volkswagen, după ultima versiune Touareg, care dispune de faruri matrix LED IQ.LIGHT.

 

Mereu online

Sistem de infotainment Modular Infotainment Matrix  (MIB3) își face debutul la bordul Passat. Dacă se dorește, noul Passat poate fi în permanență on-line - noile sisteme MIB3 dispun de o unitate on-line de conectivitate (OCU) integrată și de un eSIM ca dotare standard.

 MIB3 este integrat în noul Digital Cockpit. Instrumentele digitale pot fi personalizate prin simpla atingere a unui buton de pe volan.

App Connect va integra în premieră, în mod wireless, aplicațiile de pe iPhone cu Apple CarPlay™. Noul Passat oferă, de asemenea, servicii de navigare îmbunătățite, cu informații în timp real, streaming pentru muzică (Apple Music, TIDAL), radio prin internet și comenzi vocale în limbaj natural (servicii oferite online).

 Utilizarea telefonului pe post de cheie

 Pentru prima dată, smartphone-urile (modelele Samsung compatibile) vor putea fi utilizate pe post de chei pentru descuierea și pornirea noului Passat. Accesul în mașină se va putea face, astfel, prin intermediul unei chei digitale, dacă posesorii își vor dori acest lucru.

Beneficiile platformei We

Volkswagen a dezvoltat în ultima perioadă o platformă digitală numită Volkswagen We, care oferă utilizatorilor acces la o paletă largă de servicii on-line. We este un sistem deschis, optimizat în permanență. Colaborarea mărcii cu start-up-uri, companii și autorități au permis până acum  crearea unor concepte ca We Park (parcare fără numerar) sau We Deliver (servicii prin care poate fi oferit acces simplu și sigur la automobil pentru parteneri prestatori de servicii).

Performanțe superioare pentru călătorii lungi

Distanțele parcurse la volanul acestui model au fost net îmbunătățite. Varianta Passat GTE oferă o autonomie pentru condus electric de până la 55 km, conform WLTP. Combinația dintre motorul electric și cel turbo (160 kW / 218 CP) fac din noul Passat GTE mașina ideală pentru călătorii lungi, sigure și confortabile.

Passat GTE respectă standardele Euro 6d privind emisiile -standardul se va aplica mașinilor produse din 2021. Și opțiunile cu motoare TSI și TDI respectă cerințele Euro 6d-TEMP. Orice Passat nou - indiferent dacă este pe benzină sau motorină - va fi echipat cu filtru de particule.

Model preferat de români

Datele APIA arată că modelul Passat este preferatul românilor la categoria mașini de familie. Anul trecut Passat GTE a fost cel mai cumpărat model din România în categoria vehicule hibrid plug-in, cu vânzări aproape duble comparativ cu următorul model clasat la această categorie.

 

 

Mai multe informații despre noul Passat pot fi găsite accesând:  https://www.volkswagen.ro/noul-Passat