VW Polo: ACC şi Front Assist

 

În trafic puteţi rămâne relaxat, dacă păstraţi suficientă distanţă faţă de maşina din faţă. Funcţia opţională de reglare automată a distanţei ACC vă susţine în acest sens.

ACC măsoară distanţa şi viteza relativă faţă de autovehiculele care se deplasează în faţă. În acest sens, un senzor monitorizează zona din faţa maşinii. În ambuteiaje şi coloane de maşini, sistemul în combinaţie cu transmisia opţională cu două ambreiaje DSG, frânează maşina chiar până la oprire. La viteze de deplasare de până la 160 km/h, sistemul poate menţine automat distanţa faţă de autovehiculul din faţă, în funcţie de anumite limite ale capacităţii de funcţionare a sistemului.

Uneori se ivesc situaţii neprevăzute, care vă obligă să frânaţi rapid şi puternic. În astfel de cazuri, sistemul de monitorizare a vecinătăţii "Front Assist" inclus, cu funcţie de frânare de urgenţă City, vă poate veni în ajutor. Dacă la viteze între cca. 30 şi 210 km/h, sistemul recunoaşte o situaţie cu risc de coliziune în faţă, Front Assist avertizează şoferul atât sonor cât şi vizual şi pregăteşte o eventuală frânare. Dacă situaţia riscantă nu este înlăturată, sistemul iniţiază frânarea, ceea ce poate reduce viteza la care are loc impactul. Şi în timpul frânării, Front Assist ajută şoferul şi asigură utilizarea forţei maxime de frânare dacă este cazul.

Funcţia City de frânare de urgenţă este o extensie a sistemului Front Assist, care intervine în traficul urban aglomerat, cu multe opriri şi porniri. La viteze între 5 şi 30 km/h, funcţia poate reacţiona printr-o frânare de urgenţă, în ultimul moment dinaintea unui accident la care propria maşină ar putea intra în coliziune cu cea care se deplasează în faţă.

 

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă
Service autorizat

Polo Liniştitor de sigur şi inovator.