VW Arteon: Situaţii de urgenţă

 

Funcţia opţională Emergency Assist se activează când sistemul nu detectează nicio activitate a şoferului şi dacă acesta nu reacţionează nici în urma unei avertizări emise de sistem. Adică dacă şoferul nu mişcă volanul, nu accelerează sau frânează. În astfel de cazuri, sistemul încearcă să reactiveze şoferul prin acţionarea scurtă a frânelor, prin sunete de avertizare, acţionarea luminilor de avarie şi deplasarea şerpuită în cadrul benzii de rulare. Astfel sunt avertizaţi şi pasagerii, precum şi ceilalţi participanţi la trafic. Dacă nici astfel nu se preia controlul asupra volanului, automobilul va fi direcţionat pe banda din dreapta, cu ajutor asistentului de schimbare a benzii de rulare "Side Assist", iar apoi va fi oprit în mod controlat. Toate acestea permit împiedicarea producerii unui accident, în anumite limite ale sistemului.

Sistemul de protecţie proactivă a ocupanţilor poate identifica, în anumite limite ale sistemului, situațiile de risc, cu potenţial ridicat de accident şi poate iniţia automat anumite măsuri. Astfel, geamurile şi trapa vor fi închise aproape complet. Acestea vor rămâne uşor deschise, pentru maximizarea efectului airbag-urilor pentru cap şi laterale.  În câteva fracţiuni de secundă, centurile de siguranţă vor fi întinse, pentru a fixa şoferul şi pasagerul din faţă. Când pericolul trece, centurile de siguranţă vor fi din nou detensionate, iar geamurile laterale şi trapa pot fi din nou deschise.

Închide
Acest website utilizează Cookie-uri pentru a oferi cea mai bună experienţă de navigaţie. Continuând navigarea vă declaraţi de acord cu stocarea de Cookie-uri pe computerul dumneavoastră.
Acceptă și continuă

Noul Arteon Dinamism și Design în varianta de top.