Golf GTI Clubsport

Golf GTI Clubsport O ediţie jubiliară.

Alură incisivă.

Secţiunea frontală caracteristică, având grila familiară cu structură de fagure, faruri bi-xenon, lumini cu funcţie Cornering, lumini de zi cu LED şi bandou decorativ roşu este desăvârşită de splitter-ul nou şi de barele de protecţie cu design şi mai sportiv, cu prize de aer integrate. Prizele direcționează fluxul de aer pe lângă roţi, reducând astfel rezistenţa aerului la înaintare. Privită din profil, maşina impresionează cu jantele Belvedere de 18 inchi din aliaj uşor*, precum şi cu pragurile cu folii negre** şi inscripţia "Clubsport". Celor depăşiţi le rămâne totuşi pentru scurt timp de admirat vederea asupra eleronului realizat din două elemente, a blocurilor optice spate cu LED, cu carcase închise la culoare,  precum şi a difuzorului şi terminaţiilor duble cromate ale sistemului de eşapament.

Putere îmblânzită.

 Puternicul propulsor nu oferă doar 195 kW (265 CP), ci cu funcţia Boost, generează temporar chiar 213 kW (290 CP). Pentru activarea acesteia, apăsaţi complet pedala de acceleraţie (kickdown) în modul sport al funcţiei standard de selectare a modului de condus. Pe lângă sunetul corespunzător al motorului, această funcţie permite şi selectarea stilului de condus, de la normal, la foarte sportiv.
Întrebarea este a schimba sau a delega schimbarea. Ambele  răspunsuri sunt corecte: cu transmisia manuală cu 6 trepte sau opţional cu transmisia automată DSG cu două ambreiaje şi cu 6 trepte de viteză.

Design şi performanţă.

Aceste jante cu siguranţă că nu vor duce lipsă de atenţie. Modelul aniversar cu echipare standard rulează pe noile jante Belvedere* de 18 inchi, optimizate ca rezistenţă la înaintare, cu 10 spiţe şi anvelope de 225. Acestea creează o unitate vizuală elegantă, alături de carcasele negre ale oglinzilor exterioare. Cei care vor să atragă şi mai mut atenţia, pot opta pentru jantele opţionale Brescia de 19 inchi, cu finisaj gloss. Ambele variante dispun desigur de etrierele roşii caracteristice, cu înscrisul GTI.

Sportiv până la cel mai mic detaliu.

Înscrisul GTI de pe pragul portierei şi bandoul decorativ cu finisaj Piano Black transmit încă de la intrarea în maşină că puterea şi designul merg mână în mână la Golf GTI Clubsport. Cu maneta schimbătorului de viteze în formă de minge de golf şi cu volanul sport multifuncţional îmbrăcat în Alcantara, cu cusături roşii şi inscripţia ceasului, şoferul deține controlul deplin asupra puterii enorme, fiind cel care decide încotro va duce călătoria. Pentru o stabilitate optimă la accelerarea puternică sau în viraje, maşina poate fi echipată opţional cu scaune sport tip scoică, cu emblema GTI şi tapiţeria Clubsport, din Alcantara şi stofă.

Stabilitate la viteze mari.

Scaunele sport tip scoică au margini profilate, oferind stabilitate optimă, chiar şi în virajele abordate în manieră sportivă. Tapiţeria specifică, denumită "Clubsport", este realizată din Alcantara şi material textil, purtând emblema GTI pe spătar. Astfel atmosfera tipică unui GTI este generată chiar de la prima privire.

Paşii următori