e-Golf Das e-Auto.

Viitorul familiar.

De multe generaţii, Golf influențează modul în care percepem automobilul şi se numără printre cele mai apreciate şi de succes modele din lume. Astfel, pentru Volkswagen, deschiderea unui nou capitol al acestei poveşti de succes a fost doar o chestiune de timp. Cu primul Golf propulsat pur electric: e-Golf.

Galerie de imagini

Priviţi-l din toate punctele de vedere.

Priviţi-l din toate punctele de vedere.

De la A la B cu "e"

Între azi şi mâine se află până la 190 de kilometri.

Cine se gândeşte la viitor, se gândeşte şi la sustenabilitate. Astfel, trecerea de la combustibilii fosili la energia regenerabilă este un pas logic pentru Volkswagen. Cu e-Golf am făcut încă un mare pas în această direcţie. Pentru că, graţie autonomiei de 130-190 de kilometri cu propulsie pur electrică, este însoţitorul ideal în cotidian. Şi pentru că circa 80 % dintre toţi cei care conduc automobile, nu depăşesc distanţa de 50 de kilometri pe zi.

Alimentare facilă.

e-Golf nu oferă doar numeroase dotări, ci şi variate posibilităţi de alimentare. Pentru că trebuie să rămână în permanenţă mobil, fără limitări, scop în care bateria litiu-ion integrată trebuie să dispună în permanenţă de suficient curent electric. O posibilitate este reîncărcarea modelului e-Golf cu cablul de alimentare pentru încărcarea de acasă, de la priza casnică. În această variantă, timpul de alimentare pentru o încărcare completă este de 13 ore. Dacă alegeţi să vă instalaţi acasă un Wallbox, veţi beneficia de confortul maxim şi de capacitatea de încărcare maxim posibilă de la o instalaţie casnică. Astfel, timpul pentru încărcarea de acasă poate fi redus, fiind de până la opt ore. Ceea ce este valabil şi pentru încărcarea de la staţiile publice de alimentare în curent alternativ, şi aici, timpul de încărcare este de doar opt ore.

Dar cu curent continuu, e-Golf va ajunge cel mai rapid din nou la linia de start. Astfel de staţii publice de alimentare sunt disponibile în număr tot mai mare, timpul pentru încărcarea la 80% fiind de doar 30 de minute, cu sistemul de încărcare rapidă CCS, disponibil opţional pentru e-Golf.

O singură doză de alimentare pentru curent alternativ şi curent continuu.

Cu dispozitivul opţional Combined Charging System (CCS), e-Golf are nevoie doar de o doză de alimentare pentru încărcarea cu două ştechere diferite: curent alternativ prin cablul de alimentare la priza uzuală, staţii de alimentare şi Wallbox, precum şi încărcarea rapidă de la o sursă de curent continuu la staţiile publice de alimentare.

 

Totul la vedere.

Mergeţi pe drumuri noi. Şezând totuşi confortabil.

Pentru ca dumneavoastră să vă puteţi orienta întotdeauna optim, bordul organizat după principii de ergonomie asigură operarea intuitivă. Bineînţeles că e-Golf prezintă o calitate maximă şi în ceea ce priveşte prelucrarea şi materialele.

Mereu temperatura optimă.

e-Golf asigură un climat propice, inclusiv la interior: cu sistemul Climatronic, inclus în dotarea standard, care reglează constant temperatura şi împiedică pătrunderea în interior a mirosurilor neplăcute.

Lumină plăcută.

Creaţi o atmosferă aparte. Cu iluminarea indirectă cu tentă albastră de la elementele de decor şi pragurile de acces. Planşa de instrumente, portierele şi secţiunea inferioară a interiorului sunt aşezate în lumina optimă cu ajutorul iluminării ambientale, care include şi lumini de citit cu LED.

Discover Pro.

Sistemul de radio-navigaţie "Discover Pro" dispune de numeroase funcţii inovatoare. Cu operarea sa intuitivă similară unui smartphone, atrage atenţia cu touchscreen-ul TFT color de mari dimensiuni, funcţia de administrare individuală a fişierelor de muzică şi de date de navigaţie, precum şi cu impresionantele opţiuni de afişare. Este de asemenea echipat cu o unitate de memorie, un DVD-player compatibil MP3 şi WMA, opt difuzoare, comandă vocală şi posibilitate de conectare prin Bluetooth a telefoanelor mobile.

"Discover Pro" convinge şi cu funcţiile sale adiţionale, specifice automobilului electric: monitorul pentru autonomie nu afişează grafic doar autonomia curenta a automobilului, ci şi influenţa pe care eventualii consumatori auxiliari o au asupra autonomiei. Afişajul fluxului de energie prezintă, în baza unei grafici animate, fluxul de energie între motorul electric şi baterie, precum şi nivelul actual de încărcare. Datele privind funcţia de recuperare informează cu o frecvenţă de un minut cu privire la energia recuperată de la începutul călătoriei.

Propulsie electrică.

Inovaţie fascinantă.

Tehnologia inovatoare de propulsie, adică motorul electric al modelului e-Golf, este completată cu o idee adiţională: recuperarea energiei de frânare. Astfel, energia generată la frânare este stocată în bateria de înaltă tensiune. Iată încă un mod de implementare exemplară a abordării "Think Blue."

Motor.

Prejudecata conform căreia autovehiculele electrice nu au capacitatea de a dezvolta performanţe înalte este dezminţită de e-Golf încă din prima secundă, modelul dezvoltându-şi încă de la început puterea maximă de 85 kW şi cuplul de 270 Nm. Dar şi celelalte valori ale sale sunt convingătoare. Sau v-aţi fi imaginat că energia unei baterii este suficientă pentru deplasarea cu o viteză de până la 140 km/h şi pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în doar 10,4 secunde?

Eficienţă.

 Eficienţa modelului e-Golf se reflectă desigur şi în buget, pentru că în comparaţie cu propulsiile convenţionale, cheltuielile de exploatare ale unui autovehicul electric sunt mult mai mici. La 100 de kilometri, e-Golf consumă 12,7 kwh, deci doar 6.85 RON (la un preţ la energia electrică de 0,54 RON per kwh). Deci, în medie, doar jumătate cât Golf TSI Bluemotion Technology. Mai mult, între timp, multe ţări oferă reduceri fiscale pentru autovehiculele electrice.

e-up!: acum şi în ediţia de buzunar.

De parcă e-Golf n-ar fi oricum suficient de inovator, Volkswagen oferă încă un highlight tehnic adiţional: "Volkswagen Car-Net e-Remote" este o aplicaţie de smartphone care permite operarea de la distanţă a multor funcţii ale automobilului, la fel ca portalul Car-Net de la www.volkswagen.com/Car-Net. Nu este doar foarte confortabil, ci de asemenea vă permite şi să porniţi la drum cu automobilul climatizat şi totodată cu autonomia integrală, precum şi să optimizaţi consumul.

 

-> Detalii despre Car-Net

Mobilitatea electrică la Volkswagen

Paşii următori